Posted on Hozzászólás most!

Megjelenés az online térben

Létezem, de erről senki sem tud 🙁

Mi kell ahhoz, hogy megjelenjünk online?

  • Domain név
  • Tárhely

Összesen ennyi szükséges ahhoz, hogy meg tudjunk jeleni és tudjanak rólunk. Vagy néha még ennyi sem 🙂

Én személy szerint a saját domain név, saját tárhely megoldást preferálom, de nem biztos, hogy mindig ez a legjobb döntés.

Bár ezek éves szinten nem kerülnek sokba, de főleg induláskor lehet, hogy elég egy ingyenes szolgáltatás igénybevétele. Persze ilyenkor szem előtt kell tartani, hogy bármikor szó nélkül megszüntethetik és az oldalunk tartalma, a belefektetett munka elveszik.

Sokan gondolják, hogy egy facebook oldal elég nekik. Ez kezdetben még akár igaz is lehet, de a facebook bármikor változtathatja felhasználási feltételeit (mint ahogyan tette azt már többször is), megnehezítve az érdeklődők elérését.

Eggyel jobb megoldás, ha legalább saját domain nevünk van, amit egy ingyenes szolgáltatásra irányítunk. Vannak ingyenes szolgáltatások melyek főleg blog jellegű tartalom megosztásra szakosodtak. Ezek közül a legtöbb szolgáltatónál lehetséges a saját domain kezelése, persze van, hogy ez esetben előfizetési díjat kérnek (ilyenkor már főleg érdemes a saját tárhelyen elgondolkozni).

Még ennek a megoldásnak is meg lehet az előnye, főleg ha nem szeretnénk a weboldal technikai üzemeltetésével bajlódni, csupán a tartalmat szeretnénk megosztani. Ebben az esetben legalább a domain a miénk és ha esetleg a szolgáltatás megszűnik egy új tárhelyen viszonylag hamar újraéleszthetjük oldalunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük